Chovatelská stanice zlatých retrívrů

2014 - archiv

31.12.2014 09:57

ŠTĚŇATA - VRH C

08.06.2014 Máme štěňátka 6 holčiček a 1 klučíka

15.06.2014ŠTĚŇÁTKA - JE NÁM TÝDEN A MÁME UŽ SVÁ JMÉNA - tímto Vám je představuji:

Modrý kluk        - CEDRIK Z VIDOULE

Fialová holka     - CANDY Z VIDOULE

Žlutá holka        - CAREN Z VIDOULE

Oranžová holka - CINDY Z VIDOULE

Zelená holka     - CONNIE Z VIDOULE

Červená holka   - CRISTIE Z VIDOULE

Růžová holka     - CYRA Z VIDOULE

29.06.2014 jsou nám 3 týdny (V NEDĚLI NAŠE ŠTĚŇÁTKA OSLAVILA TŘI TÝDNY. VŠICHNI KRÁSNĚ PROSPÍVAJÍ, MAJÍ SE ČILE K SVĚTU. ZAČÍNAJÍ ROŠŤAČIT, ŠTĚKAT, VRČET, KOUSAT A HRÁT SI S OSTATNÍMI SOUROZENCI. PROSTĚ JSOU K SEŽRÁNÍ. MŮŽEME SE NA NĚ DÍVAT CELÝ DEN A NEOMRZÍ NÁS. UŽ NÁS NAVŠTÍVILI NĚKTEŘÍ Z BUDOUCÍCH MAJITELŮ. BYL TO SICE NÁROČNÝ VÍKEND, ALE VŠICHNI JSME SI HO POŘÁDNĚ UŽILI. DALŠÍ VÍKEND NÁS ČEKÁ VELKÉ STĚHOVÁNÍ, NALOŽIT 7 ŠTĚŃÁTEK A MAMINKU AIMEE BUDE DOCELA ZAJÍMAVÉ. UVIDÍME, JAK ZVLÁDNOU CESTOVÁLNÍ V AUTĚ (JEDNU CESTU UŽ ABSOLVOVALI HNED PRVNÍ DEN). MOC SE TĚŠÍME NA JEJICH REAKCI NA VÝBĚH NA NAŠÍ ZAHRÁDCE. JEŠTĚ BUDE VESELO :D  Tady už máme rodokmeny našich štěňátek - pedigree litter C )

06.07.2014 v neděli oslavila 4 týdny - Jsou již podruhé odčervené a mají ostříhané drápky :). Tento víkend byl ve znamení velkých změn - štěňátka čekal přesun na chatu. V sobotu jsme naložili všechny malé i velké chlupáče do auta a hurááá na chatu na zahrádku. Štěňátka celou cestu spinkala. Báli jsme se, co budou říkat na výběh na travičce. Musím říct, že jsou to opravdu vyrovnaní jedinci, páč ani jeden neplakal. Všichni se hnedka otrkali, začali pořádně řádit a jejich velká atrakce "tunel" probíhali jak správní agiliťáci :D dokonce nejoblíbenější místo na spánek je podle nich POD TUNELEM !! Mám z nich ohromnou radost. Začínají se krásně vybarvovat, mají pěkně modelované hlavičky a silné kostry. Všechna štěňátka jsou v tuto chvíli zadaná.

13.07.2014 ŠTĚŇÁTKA slavila 5. týden - Jsou z nich úžasní medvídci - mají krásný pigment, silné kostry a pěkně modelované hlavičky. Každé štěňátko je jiné, ať už vzhledově nebo povahově. Každopádně všichni josu velmi kontaktní a mazliví. Všechna štěnda mají výborný apetit. Na chatě si užívájí spokojeného života, mezi sebou dovádějí, od maminky by chtěli stále papkat, ale Aimee už před malými piraňkami utíká. Začínají se u nich projevovat přinašečské pudy. Jejich vývoj dokumentujeme. Fotky naleznete zde:

20.07.2014 máme už 6 týdnů - Máme za sebou třetí odčervení a tudíž nás neminulo povinné vážení. A jaké jsou naše výsledky: Cedrik (5kg), Candy (4,5 kg), Caren (3,5 kg), Cindy (4 kg), Connie (4 kg), Cristie (4 kg) a poslední Cyra (4 kg). Již jsme museli zvětšit výběh, ten předešlý již nestačil, tak už můžou pořádně řádit. Dneska štěňátka absolvovala návštěvu u veterináře. Čekalo je tetování do ouška, očkování a prohlídka. Tento týden snad stihneme vyzvednout průkazy původu. Naše mimča jsou plně socializovaná, ničeho se nebojí - zažili už několik bouřek, dalekou střelbu z lesa, bez problémů jezdí v autě. Jsou zvídavá, nebojácná a především mazlivá. Už je pomalu začínáme učit povel "ke mně" a postupně budeme přidávat další. 

Všechna štěňátka jsou již zamluvená a jejich budoucí páníčci už odpočítávají dny než si pro něj budou moct přijet.

27.07.2014 / 3.8.2014 ŠTĚŃÁTKA - 7. a 8. týden - Štěňátka v neděli slavila 7 týdnů. Jsou připravena odejít do svých nových rodin.

Tento víkend nás opustí 5 štěňátek.

Cedrk s Candy poputujou do Šestajovic (kousek od Prahy), kde budou žít v jedné rodině. Na Cedrika čeká malá čivavka a na Candy malá parťačka - Terezka.

Cindy odcestuje do skvělé rodiny do Krkonoš, kde nahradí naší milovanou Azirku. Čekají na ní 2 kamarádi - koucouři.

Cristie bude bydlet kousek za Prahou, kde našla úžasnou rodinu. Na tu čeká malý yorkshirek Chiko.

Connie se zabydlí kousek od Domažlic, kde bude řádit se svými třemi parťáky - kluky.

Další víkend od nás odejdou poslední dvě holčičky:

Caren bude bydlet v Praze se svou novou paničkou, taky nahradí zesnulou goldenku. Na Caren čeká kamarádka - vnučka Verunka.

Cyra odcestuje do velkého světa a to přímo do Nizozemí. Čeká na ní fajn rodina, kde bude mít tři lidské kamarádky.

Bude se nám po Vás moc stýskat a doufám, že se s většinou brzo  shledám.  

10.8.2014  ŠTĚŇÁTKA - tento víkend oslavila 9. týdnů - Tento víkend byl pro nás velmi smutný, jelikož naše poslední holčičky odešly do svých nových rodin. Žlutá holčička nás opustila v sobotu k nové paničce. Bude žít v baráčku v Praze. Růžová slečna odjížděla v neděli až do dalekého Nizozemí. Dle zpráv od nových majitelů si vedla skvěle. Zvládla 11 hodinovou cestu bez větších problémů. Naštěstí to byla největší pohodářka, velmi klidná fenka.

Mějte se všichni krásně. Přejeme Vám do další etapy života hlavně zdravíčko, štěstíčko a hodné páníky. Už se těším až vás uvidím. Moc děkujeme za zprávičky a fotečky, které nám zasíláte.

 

Výstavy:

28.6.2014  NVP KLATOVY - Bastien z Vidoule V3 (mezitřída, L. Frnčová)

1.11.2014 MVP PRAHA: ROZHODČÍ MRS. SIGRID HOLZER (RAKOUSKO):

CEDRIK Z VIDOULE - VELMI NADĚJNÁ 3 (VP3) / 5 ŠTĚŇÁTEK

CANDY Z VIDOULE - VELMI NADĚJNÁ (VP) / 9 ŠTĚŇÁTEK

16.11.2014 KVR NIZOZEMÍ:

Bella (Cyra z Vidoule) se zúčastnila Klubové výstavy v Nizozemí (GRCN Kastanjenshow Beusichen), kde získala nádherné umístění VP 1 (třída štěňat - baby class) z celkového počtu 8-10 feneček. Mám velkou radost, že se naše růžová slečna prosadila v tak velké konkurenci. Podotýkám, že je to její první výstava. Velké díky patří Mr. Johnu a Mrs. Brigitte Klarenbeek (NL).

Bella (Cyra z Vidoule) se zúčastnila Klubové výstavy v Nizozemí (GRCN Kastanjenshow Beusichen), kde získala nádherné umístění VP 1 (třída štěňat - baby class) z celkového počtu 8-10 feneček. Mám velkou radost, že se naše růžová slečna prosadila v tak velké konkurenci. Podotýkám, že je to její první výstava.

Velké díky patří Mr. Johnu a Mrs. Brigitte Klarenbeek (NL).



Více zde: https://chs-zvidoule.webnode.cz/news/a2014-vystavy/

 

Ostatní:

07.07.2014 ÁČKOVÝ VRH SLAVÍ 13. NAROZENINY

08.11.2014 SRAZ VRHU C:

Máme za sebou krásné setkání našich štěňátek z vrhu C. Sraz našich odchovů byl naplánován na sobotu 8. listopadu, kdy zároveň štěňátka oslavila 5 měsíců. V plánu byla příjemná procházka podél rybníků přes Voděradské bučiny. Sešli jsme se v hojném počtu 17 lidí a 6 pejsků. Nechyběla maminka Aimee a pět našich štěňátek. Dorazil Cedrik (Bane), Candy, Cindy, Connie (Nelinka) a Cristie (Debbie). Jsem moc ráda, že se nás sešlo tolik. Den nám vyšel na výbornou. Bylo krásné počasí, výborná atmosféra, super lidičky a hlavně nechyběla naše úžasná štěňátka. Všem Vám moc chci poděkovat za účast, samozřejmě mé díky patří i personálu a majiteli výborné Restaurace Na Statku v Jevanech, kde nás přivítali i s našimi čtyřnohými mazlíky. Zde jsme strávili příjemný zbytek dne, kde jsme si mohli odpočinout, dát si něco na zub a ještě vyfotit naše mimina. Brzy dodáme i nějaké fotky z naší super akce. Pevně věřím, že to není poslední setkání a že se brzy se všemi uvidíme. Díky Vám všem    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Ing. Lenka Lupková & Alena Lupková

lenka.lupkova@seznam.cz

Jirny (Praha - východ)

+420 739 037 102

Vyhledávání

         

VŠECHNY FOTOGRAFIE NALEZNETE ZDE:

lupeace.rajce.idnes.cz/

Zde můžete shlédnout veškeré fotečky našich zlatých retrívrů včetně našich odchovů. 

- naše fenky Belisa, Arabela, Aimee a Darča

- odchovy (štěňátka a již dospělá)

- psí akce (výcvikové pobyty, výstavy, zkoušky, výlety atd.)

© 2010 Editace stránek: L. Lupková

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode